Siirry sisältöön

Hautakivet Rovaniemellä: Suunnittelu ja asennus

Hautakiven valinta on tärkeä osa hautausjärjestelyjä, jos hautapaikalla ei vielä ole sellaista. Hautakivi toimii muistomerkkinä ja kunnioituksen osoituksena edesmenneelle. Jokelan hautaustoimisto auttaa sinua valitsemaan sopivan hautakiven, joka heijastaa vainajan persoonaa ja elämää.

Hautakiven valinta

Hautakiven valinta on tärkeä osa hautajaistilaisuuden järjestelyjä. Hautakivi toimii muistomerkkinä ja kunnioituksen osoituksena edesmenneelle. Jokelan hautaustoimisto auttaa sinua valitsemaan sopivan hautakiven, joka heijastaa vainajan persoonaa ja elämää.

Valittavana on monia eri tyylejä ja muotoja, jotka voidaan räätälöidä yksilöllisten toiveiden mukaan. Hautakiven valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös hautausmaan säännöt ja määräykset, jotka voivat vaikuttaa kiven kokoon ja muotoon.

Hautakiven suunnittelu

Hautakiven suunnittelu on prosessi, jossa otetaan huomioon sekä esteettiset että käytännölliset näkökohdat. Jokelan hautaustoimisto tarjoaa asiantuntevaa apua suunnittelussa, jotta lopputulos on kaunis ja kestävä. Suunnittelussa voidaan käyttää erilaisia kaiverruksia, symboleja ja koristeita, jotka tekevät kivestä ainutlaatuisen.

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää miettiä, millaisia elementtejä halutaan sisällyttää hautakiveen. Esimerkiksi vainajan nimi, syntymä- ja kuolinpäivämäärät sekä mahdolliset muistosanat ovat yleisiä kaiverruksia. Lisäksi voidaan lisätä uskonnollisia symboleja tai muita henkilökohtaisia merkkejä.

Hautakiven kaiverrus

Kaiverrus on olennainen osa hautakiven suunnittelua. Jokelan hautaustoimiston yhteistyökumppanit käyttävät moderneja kaiverrustekniikoita, jotka takaavat tarkan ja kestävän lopputuloksen. Kaiverruksen tyyli ja fontti voidaan valita asiakkaan toiveiden mukaan, ja ne voivat vaihdella perinteisestä moderniin.

Kaiverruksen lisäksi hautakiveen voidaan lisätä erilaisia koriste-elementtejä, kuten kuvia tai symboleja. Nämä elementit voivat olla esimerkiksi uskonnollisia merkkejä, kukkia tai muita henkilökohtaisia symboleja, jotka kertovat vainajan elämästä ja arvoista.

Hautakiven asennus

Hautakiven asennus on tärkeä vaihe, joka vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta. Kiviveistämö huolehtii hautakiven asennuksesta alusta loppuun, varmistaen, että kivi on tukevasti ja turvallisesti paikoillaan. Asennuksessa otetaan huomioon hautausmaan säännöt ja määräykset, jotta kaikki sujuu ongelmitta.

Asennuksen jälkeen hautakivi tarkistetaan huolellisesti, jotta varmistetaan sen kestävyys ja oikea asento. Tämä takaa, että hautakivi pysyy kauniina ja kunnossa pitkään, kunnioittaen vainajan muistoa.

Hautakiven huolto ja ylläpito

Hautakiven huolto ja ylläpito ovat tärkeitä, jotta kivi säilyy kauniina ja luettavana vuosien ajan. Jokelan hautaustoimisto tarjoaa ohjeita ja neuvoja hautakiven huoltoon, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Säännöllinen puhdistus ja mahdollisten vaurioiden korjaus ovat osa hautakiven ylläpitoa.

Hautakiven huollossa kannattaa käyttää sopivia puhdistusaineita ja välineitä, jotta kivi ei vaurioidu. Lisäksi on hyvä tarkistaa kiven kunto säännöllisesti ja tehdä tarvittavat korjaukset ajoissa. Näin varmistetaan, että hautakivi säilyy kauniina ja kunnioittaa vainajan muistoa pitkään.

MEMORIA-SUUNNITTELUPALVELU

Näin suunnittelet Memoria-palvelussa

Hautajaisiin liittyy paljon yksityiskohtia, joiden kanssa et jää yksin. Voit tukeutua meihin suunnittelun alusta toteutukseen saakka.

  1. Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman järjestelyistä.
  2. Otamme sinuun yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi. Saat täsmennetyn laskelman toivomastasi kokonaisuudesta.
  3. Vahvistettuasi tilauksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä haluamallasi tavalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit