Siirry sisältöön

Voiko hautakiveen lisätä kaiverruksia myöhemmin?

Kaiverrusten lisäämisen etuihin kuuluu se, että se mahdollistaa hautakiven päivittämisen ajan myötä. Tämä on erityisen hyödyllistä perhehaudoissa, joissa useiden sukupolvien nimet voidaan kaivertaa samaan kiveen.

Kyllä, hautakiveen voi lisätä kaiverruksia myöhemmin. Tämä on yleinen käytäntö, kun esimerkiksi perheenjäsenen nimi tai muu tärkeä tieto halutaan lisätä jo olemassa olevaan hautakiveen. Kaiverrusten lisääminen on mahdollista useimmissa hautakivissä, ja se voidaan tehdä ammattitaitoisesti ja huomaamattomasti.

Kaiverrusten lisäämisen edut ja haitat

Kaiverrusten lisäämisen etuihin kuuluu se, että se mahdollistaa hautakiven päivittämisen ajan myötä. Tämä on erityisen hyödyllistä perhehaudoissa, joissa useiden sukupolvien nimet voidaan kaivertaa samaan kiveen. Lisäksi kaiverrusten lisääminen voi olla kustannustehokkaampaa kuin kokonaan uuden hautakiven hankkiminen.

Toisaalta kaiverrusten lisäämisessä on myös joitakin haasteita. Esimerkiksi vanhan ja uuden kaiverruksen yhteensovittaminen voi olla haastavaa, erityisesti jos alkuperäinen kaiverrus on tehty eri tyylillä tai tekniikalla. Lisäksi kaiverrusten lisääminen voi vaatia kiven siirtämistä, mikä voi aiheuttaa lisäkustannuksia ja -vaivaa.

On myös tärkeää huomioida, että kaikki hautakivet eivät välttämättä sovellu kaiverrusten lisäämiseen. Joissakin tapauksissa kiven materiaali tai kunto voi estää lisäkaiverrusten tekemisen. Tämän vuoksi on suositeltavaa konsultoida ammattilaista ennen päätöksen tekemistä.

Miten kaiverrusten lisääminen tapahtuu?

Kaiverrusten lisääminen hautakiveen alkaa yleensä suunnitteluvaiheella, jossa päätetään, mitä tietoja ja millä tyylillä ne lisätään. Tämä voi sisältää esimerkiksi nimen, syntymä- ja kuolinajan sekä mahdolliset symbolit tai koristeet. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon alkuperäisen kaiverruksen tyyli ja asettelu, jotta uusi kaiverrus sopii saumattomasti kokonaisuuteen.

Kun suunnitelma on valmis, hautakivi voidaan joko kuljettaa kaiverrustöitä tekevän yrityksen tiloihin tai kaiverrus voidaan tehdä paikan päällä hautausmaalla. Paikan päällä tehtävä kaiverrus on usein kätevämpi vaihtoehto, mutta sääoloista johtuen se ei ole luonnollisestikaan aina mahdollista. Kaiverrustyöt tehdään yleensä hiekkapuhalluksella.

Lopuksi kivi palautetaan paikalleen, jos se on siirretty kaiverrustöiden ajaksi.

Kustannukset ja aikataulu

Kaiverrusten lisäämisen kustannukset vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan, kuten kaiverruksen laajuus, kiven materiaali ja kaiverrustöiden sijainti. Yleisesti ottaen kaiverrusten lisääminen on kuitenkin edullisempaa kuin kokonaan uuden hautakiven hankkiminen.

Aikataulun osalta kaiverrusten lisääminen voi kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen työn laajuudesta ja kaiverrustöiden tekijän aikataulusta. On hyvä ottaa huomioon, että kiireisimpinä aikoina, kuten kesäkuukausina, kaiverrustöiden aikataulu voi venyä.

On myös tärkeää huomioida, että kaiverrusten lisääminen voi vaatia seurakunnan tai hautausmaan luvan, erityisesti jos kivi täytyy siirtää. Tämä voi vaikuttaa aikatauluun, joten on hyvä varautua mahdollisiin viivästyksiin.

Jokelan hautaustoimiston palvelut

Jokelan hautaustoimisto tarjoaa kattavat palvelut hautakivien kaiverrusten lisäämiseen. Meillä on pitkä kokemus kaiverrustöistä, ja käytämme nykyaikaisia menetelmiä ja välineitä varmistaaksemme, että kaiverrukset ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Voimme auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan kaiverrukset, jotka kunnioittavat läheisesi muistoa.

Palveluihimme kuuluu myös hautakivien puhdistus ja kunnostus, joten voimme tarvittaessa huolehtia koko prosessista alusta loppuun. Tarjoamme henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa, jotta voit olla varma, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti.

Jos olet kiinnostunut lisäämään kaiverruksia hautakiveen, ota yhteyttä meihin. Voimme keskustella tarpeistasi ja toiveistasi, sekä antaa tarkemman arvion kustannuksista ja aikataulusta. Jokelan hautaustoimisto on täällä auttamassa sinua kaikissa hautajaisjärjestelyihin liittyvissä asioissa.

MEMORIA-SUUNNITTELUPALVELU

Näin suunnittelet Memoria-palvelussa

Hautajaisiin liittyy paljon yksityiskohtia, joiden kanssa et jää yksin. Voit tukeutua meihin suunnittelun alusta toteutukseen saakka.

  1. Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman järjestelyistä.
  2. Otamme sinuun yhteyttä ja käymme suunnitelman läpi kanssasi. Saat täsmennetyn laskelman toivomastasi kokonaisuudesta.
  3. Vahvistettuasi tilauksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä haluamallasi tavalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit